Integratie met webshop en klantportaal

Account Mapping is een integratie voor websites waar een webshop of klantportaal aan gekoppeld is. Jouw bestaande klanten worden door de integratie precies herkend binnen je webverkeer.

Wat is Account Mapping

Account Mapping is een integratie voor websites waar een webshop, klantportaal of andere software aan gekoppeld is. Je SalesFeed licentie leert uit je webverkeer welke bezoeker al klant is. Je kunt zelfs klanttypen gaan onderscheiden.

De integratie is relevant als de medewerkers van jouw zakelijke klanten regelmatig vanaf diverse plekken je website bezoeken. Of, wanneer de bedrijven die klant bij je zijn, vaak onderdeel zijn van een bedrijvengroep.

Als je wilt werken aan 360 graden klantbeeld, zorgt Account Mapping voor waardevolle en betrouwbare data over gedrag en interesses van je klanten, desgewenst op het niveau van klanttype.

Webdata koppelen aan je andere databases SalesFeed kan complete data leveren over je webverkeer, aangevuld met je eigen account-ID's. Zo kun je webdata koppelen aan je andere databases en krijg je maximale mogelijkheid en vrijheid om te leren van je eigen webverkeer.

Daarin is SalesFeed anders dan Google Analytics. GA verzamelt veel data en geeft je een sample terug.

Meer herkenning, meer data Door deze integratie nemen niet-herkende pageviews af en neemt bedrijfsherkenning toe. Dit betreft met name je bestaande klanten.

De praktijk

Jouw portal of webshop wordt gebruikt door (zakelijke) klanten.

In de praktijk bezoeken je klanten vanuit meerdere locaties je website. Ze werken thuis, met en zonder VPN, op kantoor of zijn onderweg. Websitebezoeken en pageviews kunnen daardoor via IP herkenning niet altijd gekoppeld worden aan de organisatie waarvoor iemand werkt.

Account Mapping lost dit grotendeels op. Account Mapping zorgt ervoor dat veel van de websitebezoeken van bestaande klanten aan de juiste organisatie worden toegewezen.

De juiste bal uit de Kerstboom SalesFeed rapporteert wanneer er een bedrijf je website bezoekt. Maar, bedrijven kunnen deel uitmaken van een groep. De systemen van SalesFeed rapporteren soms de hoogste organisatie in een groep. Of een zusterbedrijf van jouw bestaande klant, als deze actiever is op het internet of bijvoorbeeld de hoofdgebruiker van het pand of internetaansluiting is.

Account Mapping zorgt ervoor dat in jouw licentie de bedrijfsnaam van jouw klant wordt gerapporteerd als zij de website bezoeken.

360 graden klantbeeld

Wil je data over het gedrag op je website van je bestaande klanten en klanttypen ontsluiten voor marketing analyses? Lees dan ook over sleutelvelden.

Hoe het werkt

In een SalesFeed licentie is het KvK nummer het sleutelveld. Deze moet worden gekoppeld aan je eigen klant-ID (‘mapping’).

Via een integratie wordt in je SalesFeed licentie vastgelegd welk KvK nummer hoort bij een bepaalde klant-ID.

Het klant-ID wordt uitgelezen tijdens een bezoek aan je website, wanneer een klant gebruik maakt van je webshop, klantportaal of andere software. Het uitlezen van het klant-ID tijdens een bezoek aan je website kan op veel manieren. Er kan volledig AVG compliant worden ingericht.

Account Mapping levert ook resultaat als je bezoeker niet is ingelogd in je webshop of applicatie.

Account Mapping kan worden getest, voordat gekozen wordt om deze integratie geautomatiseerd en periodiek in te richten.

Als je wilt weten of Account Mapping geschikt is voor jouw website, neem dan contact op via info@salesfeed.com

Last updated

Copyright SalesFeed.