Introductie Dashboard

De Dashboard module bevat grafieken over je websiteverkeer.

De Dashboard module geeft een beeld over bezoeken op je website. De rapportage gaat over de pagina's waarop de SalesFeed meetcode is geplaatst.

De segmenten in de cirkeldiagrammen kunnen worden aangeklikt. Je ziet dan de lijst van de betreffende organisaties.

Zie je deze module niet als je bent ingelogd? Vraag aan een collega om toegang.

Er is ook een rapport over de bezoeken op een bepaalde webpagina. In-Page Analytic

Pageviews, sessies en B2B score

De gerapporteerde pageviews en sessies wijken af van de statistieken van Google Analytics. SalesFeed verwijdert het verkeer van een groot aantal bots uit de statistieken.

De B2B score is een indicatie over het aandeel zakelijke bezoekers. De indicator is gebaseerd op het aantal herkende bedrijven en de bezoektijden van niet-herkende bezoekers. Op B2B websites is relatief weinig nacht- en avondverkeer. Zakelijke webshops met avondbestellingen zullen een lagere B2B score hebben.

Relatietypes

Een organisatie die je website bezoekt, krijgt standaard het relatietype "Suspect". In dit cirkeldiagram zijn alleen organisaties opgenomen met andere relatietypes dan suspects.

Het toekennen van een relatietype aan een bedrijf kan op meerdere manieren:

  • handmatig, via Bedrijvenlijst of Bedrijfsdetailpagina

  • importeren van een bestand

  • koppeling met een CRM

Herkende versus niet-herkende pageviews

Ook zuivere B2B websites krijgen bezoekers die niet herkend kunnen worden. Vacatureverkeer, particulieren, scholieren, bots. Zij zorgen voor pageviews en sessies die niet aan een organisatie kunnen worden gekoppeld.

Zie je een groot aantal niet-herkende pageviews en is er een portal of webshop aan je website gekoppeld? Dan kan een integratie met je CRM zorgen voor een forse toename van herkende pageviews. Account Mapping

Look a like prospects

In het dashboard wordt de top 10 van branches getoond die je website bezoeken. Door te klikken op een branche, ga je naar de bedrijven module en zie je de betreffende bedrijven.

Zit er een interessante doelgroep bij?Je kunt een gratis telling aanvragen van het aantal prospects in een branche, plus aanvullende criteria. Lees hier verder over Look a like prospects.

Provincie benchmark

SalesFeed toont herkende organisaties op basis van vestigingsplaats. Veel andere software rapporteert op basis van IP locatie. Deze wijkt vaak af van de vestigingsplaats.

Op je website komt organisch zoekverkeer. Dit verkeer wordt onder andere beïnvloedt door SEO van je website, SEO van concurrerende websites en afstand. Dit cirkeldiagram kan daarom worden gebruikt als benchmark.

De informatie over organisaties en hun bezoeken kan op meerdere manieren worden overgedragen. Marketing Intelligence

Bezoeken per uur

Het verkeer uit Nederland op een B2B website laat meestal een dipje zien rond het middaguur. Meestal neemt het verkeer na 17.00 snel af. De rest van de avond en nacht is er meestal weinig zakelijk verkeer. Zie je pieken die je niet kunt verklaren? Laat dit weten aan via info@salesfeed.com

Meer over de Dashboard module

pageIn-Page Analytics rapportpageProvincie benchmarkpageMarketing Intelligence

Last updated

Copyright SalesFeed.