Campagnes

Via dit onderdeel van de Instellingen module kunnen campagnes worden bewerkt.

Bij herkende bedrijven is te zien welke webpagina ze bekeken. In de url van een pagina komen soms UTM tags voor. UTM tags worden gebruikt om statistieken over onder andere campagnes te creëren.

Wanneer SalesFeed in een url de UTM Campaign tag ziet, wordt deze automatisch gebruikt om een campagne aan te maken.

Naam van de campagne bewerken

SalesFeed gebruikt de ingevulde naam, achter de UTM Campaign tag, als naam van de campagne.

Deze naam tref je aan in het filter in de Bedrijven module. Soms is deze naam onduidelijk. Je kunt deze naam aanpassen bij Instellingen. Zo kun je met terugwerkende kracht in je licentie de campagne naam duidelijker maken.

Je kunt uiteraard in de campagne link van je advertentie of nieuwsbrief ook de UTM Campaign naam aanpassen. Dit zorgt er echter niet voor dat met terugwerkende kracht de campagne naam in je SalesFeed licentie wordt aangepast.

Wat gebeurt er als je de campagne verwijderd?

Als je in het Instellingen menu de campagne verwijderd, verdwijnt de vermelding en de grafiek uit het Instellingen menu. De campagne verdwijnt ook uit het filter in de Bedrijven module.

De historische data over bedrijven die via de verwijderde campagne op je website zijn gekomen, blijft bewaard.

  • Wanneer ooit weer een bedrijf via de campagne (identieke UTM Campaign tag) op je website komt, wordt de campagne weer zichtbaar onder Instellingen en in het filter menu.

  • Ook de bedrijven die ooit via de campagne op de website zijn gekomen, worden dan getoond via het filter.

Wist je dat het In-Page Analytics rapport je laat zien welke bedrijven op een bepaalde webpagina zijn geweest of geland?

Last updated

Copyright SalesFeed.