SalesFeed
Search…
⌃K
Links

Introductie Liquid Content

Met de Liquid Content module kan een variatie worden gemaakt op een webpagina. Met een trigger wordt ingesteld wanneer een bezoeker de variatie getoond krijgt.
Met de Liquid Content Module kan een variatie op een webpagina worden gemaakt.
Zie je deze module niet als je bent ingelogd? Vraag een collega om toegang.
Met een trigger wordt realtime gecontroleerd, vooraf aan het moment dat een bezoeker de pagina te zien krijgt, ("in het request") of aan ingestelde voorwaarden wordt voldaan. Als dat het geval is, wordt de variatie getoond.
Naast het aanpassen of toevoegen van content op een pagina, kan een Popup, of een URL redirect naar een andere pagina, ook voor personalisatie worden ingezet.

Laadtijd

De tijdsduur tussen activeren en uitvoeren van de Liquid Content Actie is 20 - 30 milliseconden. Het laden van de webpagina wordt niet merkbaar vertraagd.
Wanneer geen gebruik wordt gemaakt van Liquid Content, is er geen invloed op de laadtijd.
Google krijgt geen variaties geserveerd. De ranking van je website wordt niet beïnvloed.

Search Engine indexering

Een getoonde liquid variatie wordt niet geïndexeerd (door Google). De SEO indexering blijft dus ongewijzigd.

CMS onafhankelijk

De variaties worden aangemaakt binnen de SalesFeed software. De Liquid Content module werkt daarom in principe onafhankelijk van een CMS.
In een CMS worden soms technieken toegepast die de werking van de Liquid Content module negatief beïnvloeden. Bijvoorbeeld scroll handlers en technieken die de opbouw van een pagina vertragen (leazy loading).
Wanneer je een variatie aanmaakt en de editor functioneert niet goed, neem dan contact op met SalesFeed via [email protected] voor een controle van de situatie.

"Personaliseren" gebeurt niet op basis van persoonsgegevens

Met de Liquid Content module kun je webpagina's personaliseren. Dit gebeurt op basis van bedrijfskenmerken en/of gedrag. Dus niet op basis van persoonsgegevens.

Wat kun je aanpassen met de Liquid Content editor

  • afbeeldingen en achtergrondafbeelding
  • titels, teksten
  • tekst op een knop
  • de pagina waar een knop naar verwijst
Lees hier verder over het maken van een variatie.

Content aanpassen versus nieuwe content toevoegen

Naast het aanpassen van bestaande content kan ook geheel nieuwe content worden toegevoegd.
Via de editor kun je objecten toevoegen aan een pagina. Plaats de HTML in de selector of gebruik hiervoor de Contentbuilder Module.
Nieuwe objecten kunnen worden gemaakt met de Content Builder module. Wanneer deze module niet aanwezig is in je licentie, kan deze worden aangevraagd via [email protected].

Het tonen van een variatie

Met een trigger regel je wanneer een variatie moet worden getoond. Dit kan op basis van:
  • device type (smartphone, tablet of desktop),
  • relatiestatus,
  • organisatiekenmerken
  • gedrag

Bedrijven versus overige bezoekers

Met een trigger bepaal je wanneer een variatie moet worden getoond. De beschikbare expressies bevatten onder andere feiten over gedrag van je webbezoekers.
Je kunt daardoor ook Liquid Content serveren aan bezoekers die niet via een bedrijf op je website komen.

Het testen van een variatie

Lees hier verder over je een variatie het testen van een variatie.
In de Instellingen module kunnen IP adressen worden uitgesloten. Wanneer het IP adres van je werkplek wordt uitgesloten, kan de personalisatie niet worden getest op de werkplek. Verwijder dan de IP uitsluiting.

Meetbaarheid

Er kan worden gerapporteerd of een variatie is vertoond en of er geconverteerd is in een variatie.

Flash of unstyled content

Een langzame internetverbinding van een bezoeker en/of een “zware” webpagina, bijvoorbeeld door veel afbeeldingen, kunnen veroorzaken dat een bezoeker een pagina opgebouwd ziet worden. Dit verschijnsel heet officieel een ‘flash of unstyled content’, ook wel afgekort met FOUC.
Het personaliseren van een webpagina kan dit verschijnsel iets versterken. In de meetcode is een keuze opgenomen (‘switch’). Deze kan een functionaliteit activeren of deactiveren. De FOUC functionaliteit die via de meetcode kan worden gekozen, zorgt ervoor dat de pagina pas getoond wordt als deze geheel geladen is door het device van de bezoeker.
Default is dat de FOUC functionaliteit is geactiveerd. Dit zorgt voor een rustiger beleving.

Meer over de Liquid content module