Voorbeelden van triggers

In de Trigger module kunnen triggers worden gemaakt die er voor zorgen dat een schermopname wordt gemaakt van een webbezoek (session recording). Inspiratie nodig voor triggers?

Ontdek hoe je webbezoekers zich op je website gedragen.

  1. Met een trigger kies je de bezoeken en bezoekers waar je geïnteresseerd in bent.

  2. Koppel de actie 'Start session recorder' aan een trigger.

Bij een session recording wordt de naam van de trigger vermeld. Dat levert context over de opname.

Zuinig zijn met recordings? Focus dan op herkende bedrijven.

Met een trigger kun je een schermopname maken van bedrijven.

Je kunt ook een opname maken van bezoekers, die al dan niet via een herkend bedrijf op je website komen.

Door de volgende toevoeging aan een trigger, worden alleen schermopnames gemaakt als een bezoeker via een herkende organisatie op je website komt. Dit reduceert meestal het aantal recordings en zorgt dan ook voor extra context.

7 voorbeelden van triggers

Je kunt met de trigger module heel precies bepalen wanneer je een session recording wilt maken.

1. Een bepaalde SEA campagne

Wil je kijken naar de bezoekers die via een bepaalde campagne op je website landen? Dat is eenvoudig wanneer je de UTM Campaign tag gebruikt.

Gebruik je nog geen UTM tags in links naar je website? Je maakt ze eenvoudig met deze tool van Google.

2. Alle SEA campagnes

Gebruik je de UTM tags voor medium en source in je campagne url's? Dan vangt deze trigger al je Google Search campagnes.

3. Bezoekers uit een bepaalde branche

Kies de SBI branches van je doelgroep.

4. Nieuwe webpagina

Wil je weten hoe een nieuwe webpagina wordt gebruikt? Meerdere wegen leiden naar Rome; je kunt een expressie gebruiken die controleert of de url 'begint met' of 'bevat'.

Tip. Pas op met de expressie: URL van de huidige pagina =

Want, als op die pagina ook campagnes landen, worden er (waarschijnlijk) UTM tags toegevoegd en gaat de trigger niet af.

5. Een pagina met een formulier

Wil je weten hoe bezoeker zich gedragen op een bepaalde pagina waar een formulier op staat? Maak een trigger zoals hierboven, bij 'Nieuwe webpagina'.

Wil je alleen kijken naar recordings van bezoekers die niet zijn geconverteerd? Je hebt daarvoor een extra trigger en een tag nodig. In het onderstaande wordt uitgegaan dat een bezoeker die converteert naar een bedank pagina wordt gestuurd:

  • Maak een tag aan "Bedank pagina bereikt"

  • Maak de volgende trigger en koppel daar de tag aan.

Wanneer je in de Bedrijven module filtert op session recordings, zie je al dan niet de conversie tag bij het bedrijf.

6. Landingsverkeer

De volgende trigger betreft een bezoeker die op je website landt. Landen: dat is de eerste pageview van een bezoek. Oftewel, de eerste gebeurtenis van een sessie. In de onderstaande afbeelding is dat geregeld met de eerste expressie.

De tweede expressie is als voorbeeld opgenomen; als je wilt weten wat er gebeurt nadat er op een willekeurige blog pagina is geland (of een Dienstenpagina, een productpagina, etcetera). Je zou met de Content Groepen module ook groep van pagina's kunnen definiëren.

7. Landen - maar niet op de homepage

Wil je een screen recording van al je bezoekers, behalve als ze geland zijn op de homepage? Dan is de volgende trigger technisch heel fraai.

De eerste expressie staat hierboven toegelicht. De twee expressie zorgt voor "alles behalve de homepage".

Nog niet eerder een trigger ingericht? Er is een gratis live webinar met uitleg over de trigger module en praktische voorbeelden. Bekijk hier de planning.

Micro conversies inrichten en naar Google Analytics sturen.

Met de Trigger module kun je ook triggers maken die gedrag vastleggen; micro conversies. Je kunt tags maken en/of de micro conversies naar Google Analytics sturen. Lees hier verder hoe dat dat doet, via Google Tagmanager.

Misschien dragen de volgende micro conversies bij aan inzicht rondom gewenst gedrag (van relevante bezoekers / je doelgroep):

  • een bezoeker blijft langer dan x seconden na het landen op de pagina

  • een bezoeker leest een 2e pagina tijdens het eerste bezoek

  • de bezoeker komt terug, op een nieuwe dag (een mooie vorm van returning visitors, in de Trigger module is daarvoor een bijzonderen expressie aangemaakt)

Last updated

Copyright SalesFeed.