Toon popup

In de Trigger module kan een trigger gemaakt worden die er voor zorgt dat een bezoeker een Popup getoond krijgt.

Met de actie " Toon Popup" kun je een bezoeker een Popup tonen. Bijvoorbeeld:

  • een formulier, met velden

  • een banner, al dan niet een conversie knop

Rate limit

In de Popup actie kan een Rate Limit worden ingesteld. Hiermee stel je een volgende herhaling van de actie uit. Het uitstel betreft alleen het bedrijf dat of de bezoeker die de trigger heeft geactiveerd.

Stel bij een popup altijd een rate limit in. De heartbeat zorgt er anders voor dat de popup iedere 5 seconden wordt getoond.

Een rate limit instellen is noodzakelijk om de actie Popup te onderdrukken, anders krijgt je bezoeker deze iedere 5 seconden!

Triggeren

Wanneer de trigger afgaat, wordt een popup getoond op de pagina waar de bezoeker is. Je kunt een Popup actie laten uitvoeren met een trigger die gericht is op:

  • één specifieke pagina

  • de eerste (willekeurige) pagina van een bezoek

  • alle pagina's of een specifieke verzameling van pagina's

Alleen op de homepage

Wil je de popup alleen op de homepage tonen? Neem dan in de trigger de volgende expressie op.

Wil je de Popup alleen op de homepage mogelijk maken? Regel dit met de trigger!

Met een trigger kun je ook instellen dat de popup op meerdere (specifieke) pagina's getoond wordt. Dat doe je door expressie(s) toe te voegen rondom de URL of met behulp van een Contentgroep.

Bedrijven versus bezoekers

Met een trigger kun je onder andere reageren op engagement en gedrag. De trigger kan dan in de praktijk uitgevoerd worden voor niet-herkende bedrijven en consumenten.

Met de trigger kun je regelen dat de popup alleen aan herkende bedrijf wordt vertoond. Voeg dan de volgende expressie toe aan de trigger.

Hoe maak je een formulier

Waarschijnlijk maakt jouw bedrijf al gebruik van een tool om formulieren mee te maken. Bijvoorbeeld met een plugin in je CMS.

De tool waarmee je formulieren maakt, genereert een URL. Via die URL benader je het formulier. Deze URL verwerk je in de Popup actie in SalesFeed.

De data die via een popup-formulier wordt verzameld, wordt dan op dezelfde manier verstuurd als je andere formulieren.

Hoe maak je een banner

Met een tool waarmee je formulieren maakt, kun je vaak ook banners maken.

In de banner kun je een conversie knop opnemen.

Een afbeelding kan ook worden gebruikt als een banner. Echter, in de vorm van een Popup, wil je de gebruiker de mogelijkheid geven om de banner weg te klikken. Dit regel je met een tool. Deze zijn goed te vinden via het internet, al dan niet gratis.

De tool waarmee je een banner maakt, genereert een URL. Via die URL benader je het formulier. Deze URL verwerk in de Popup actie.

Width en Height, centreren

Je kunt het formaat van de vertoning afstemmen op het formaat van het formulier. Het formulier wordt gecentreerd getoond op het scherm.

Responsive vertonen

De Popup actie leidt niet tot responsive vertoning.

Ga na of je websitebeheerder kennis heeft om dit te regelen. SalesFeed kan je in contact brengen met een gespecialiseerde partner die de vertoning responsive kan maken.

Mobiel versus desktop

Wanneer je een popup niet op mobiles wilt tonen, voeg dan de volgende expressie toe aan de trigger.

Je kunt dus ook kiezen om de popup alleen op mobiles te vertonen.

Meerdere formulieren gebruiken

Je kunt meerdere formulieren laten aanroepen door SalesFeed. Oftewel, meerdere triggers kunnen dat. Echter, per trigger maar één.

Meetbaarheid van vertoningen en conversies

Lees hier verder.

Last updated

Copyright SalesFeed.