De expressies in een trigger

Een trigger bestaat uit één of meer expressies. Je kunt per expressie kiezen uit diverse feiten rondom onder andere de bezoeker, herkomst en gedrag.

De feiten ("facts") staan in rubrieken:

  1. het apparaat (device)

  2. het bezoek (sessie)

  3. de gebeurtenis (meestal pageview)

Bedrijven versus bezoekers

Een bezoeker kan al dan niet aan een Bedrijf worden gekoppeld. Over een bezoeker die niet gekoppeld kon worden aan een bedrijf, een anonieme bezoeker dus, wordt niets gerapporteerd in de Bedrijven module.

Je kunt met de triggers wel reageren op anonieme Bezoekers, bijvoorbeeld met Personalisatie acties (Notificatie Banner, Liquid Content, PopUp, Redirect).

Lees hier verder over Bedrijven versus Bezoekers.

De feiten bekijken

In je licentie kun je eenvoudig alle feiten bekijken, in de Trigger module. Maak hiervoor bij voorkeur een nieuwe (test) trigger aan. Klik vervolgens op het linker blokje. Er opent dan een menu met de feiten.

Om de feiten te bekijken, kun je ook een bestaande trigger openen. Sla dan geen aanpassingen op: voorkom dat de werking van de trigger onbedoeld wordt aangepast.

Weet je dat

Wanneer je wilt reageren op bezoek op je homepage, gebruik dan de expressie: url pad = /

Je kunt met SalesFeed first party cookies plaatsen en uitlezen. Dit biedt veel mogelijkheden rondom het reageren op bezoekers (browsers) versus bedrijven.

Geavanceerde optie: Regular Expressions (regex, regexp)

Een reguliere expressie, ook wel "regex" of "regexp" genoemd, is een patroon dat een reeks tekenreeksen beschrijft. Reguliere expressies worden gebruikt om patroonherkenning en "zoek-en-vervang"-functies op tekst uit te voeren. Ze zijn een essentieel hulpmiddel in de toolkit van een programmeur en kunnen in veel programmeertalen worden gebruikt.

Met de trigger module kun je regular expressions gebruiken, bijvoorbeeld in de feiten die over de pageview gaan.

Last updated

Copyright SalesFeed.