Nieuwe trigger controleren

In de Trigger module kunnen triggers worden gemaakt die geautomatiseerd Acties uitvoeren. Hoe kun je nieuwe triggers controleren?

Niet alle triggers en Acties lenen zich goed om vooraf te controleren. Bijvoorbeeld:

  • Je kunt niet altijd zelf het gedrag van je bezoekers nabootsen.

  • Triggers op basis van bedrijfskenmerken van je doelgroep (branchecode)

  • Wanneer een trigger moet afgaan na een bepaalde periode ("het laatste bezoek is 60 dagen geleden").

Wil je een trigger maken die reageert op engagement? Maak dan een hulp tag aan en kijk of je eigen bedrijf de betreffende tag krijgt, als je de engagement nabootst.

Plaatst een trigger onbedoeld tags? Zet de trigger uit. De geplaatste tags kun je vervolgens verwijderen door in de Bedrijven module op de betreffende tag te filteren. Met behulp van de Indelen functie, kun je de tag verwijderen bij de bedrijven.

Personalisatie controleren

Wat sowieso kan: via het IP adres waarop je werkt kun je de Personalisatie acties testen (Notificatie Banner, PopUp, URL redirect of Liquid Content). Lees hier verder over Personalisatie acties controleren.

Wanneer je werkt vanaf een IP adres dat is uitgesloten, kun je Liquid Content niet testen op basis van je locatie. Verwijder dan de uitsluiting.

Complexe triggers

Gebruik je in een trigger veel expressies en groepen? Dan is het sowieso belangrijk om goed de expressies door te denken. AND, OR en NOT: als het je niet ligt, betrek dan iemand.

Een veel gemaakte fout: AND in plaats van OR. Voorbeeld, een vestiging kan niet in 2 provincies tegelijk staan. De onderstaande trigger zal nooit een actie starten.

Hulp nodig?

SalesFeed heeft een training rondom triggers. Deelname helpt je op goed op weg rondom veel voorkomende toepassingen.

Er is ook een helpdesk. We controleren graag een complexe trigger voor je. Neem contact op via info@salesfeed.com.

Last updated

Copyright SalesFeed.