Introductie Contengrouping
Met de Contentgrouping module kunnen groepen van pagina's worden gedefinieerd. Dit levert geavanceerde uitbreidingen op de mogelijkheden van de Trigger module.
Last updated
Met de Contentgrouping module kunnen groepen van pagina's worden gedefinieerd. Dit levert geavanceerde uitbreidingen op de mogelijkheden van de Trigger module.
Last updated
Copyright SalesFeed.
Met de Contentgrouping module kun je een groep van pagina’s definiëren op basis van de inhoud van een webpagina. Inhoud van een pagina: zowel voor de bezoeker leesbare tekst als html.
Zo'n contentgroep kun je vervolgens gebruiken in een trigger. Onder andere kun je reageren op het gedrag binnen een groep van pagina's.
Contentgrouping levert geavanceerde uitbreidingen op de mogelijkheden van de Trigger module.
Zie je deze module niet als je bent ingelogd? Vraag een collega om toegang.
Contentgrouping is nuttig als je website veel pagina's heeft en je wilt reageren op pagina-kenmerken die niet in de URL staan. Contentgrouping voorkomt dan dat je triggers moet maken met veel expressies.
Wanneer in de toekomst een nieuwe pagina wordt gepubliceerd op je website die voldoet aan de definitie van een contentgroep, reageert een trigger direct ook op de nieuwe pagina. Kortom, het gebruik van contentgroepen is onderhoudsvriendelijk.
Door een contentgroep te gebruiken, kun je met een trigger reageren op engagement binnen een groep van pagina's.
Dat lukt niet met een trigger die niet gebruik maakt van een contentgroep.
Je kunt eenvoudig een groep van pagina’s aanmaken. Dit gaat geheel buiten het CMS om.
Een groep kan op diverse manieren worden gemaakt, onder andere op basis van tekst op de webpagina’s.
Voorbeeld: Alle pagina’s waarop het woord "Veegmachine" staat, behoort tot de groep Veegmachine.
De meeste software, bijvoorbeeld statistiekensoftware zoals Google Analytics, werkt op basis van de inhoud van de URL. Met SalesFeed kun je op basis van de inhoud van een pagina Acties uitvoeren.
Een webpagina kan tot meerdere groepen behoren.
Met een trigger kun je ook reageren op de doorsnede van twee contentgroepen. "Een pagina moet behoren tot groep 1 en groep 2". Denk bijvoorbeeld aan Productgroep en Fabrikant.
Rondom contentgroepen zijn er 4 feiten die je in expressie in een trigger kunt gebruiken. Lees ze hier.
Met de expressies kan niet ingesteld worden dat er een bepaalde hoeveelheid tijd gelezen is op pagina's binnen een groep.
Wel is mogelijk om bijvoorbeeld een tag te plaatsen wanneer een bedrijf meer dan X seconden gelezen heeft op een willekeurige pagina die tot een groep behoort. Dat doe je met de volgende expressies
Triggers die gebruik maken van contentgroepen, reageren ook op niet-herkende bedrijven en consumenten. Dit tenzij een expressie wordt toegevoegd rondom bedrijfskenmerken, of, de volgende expressie.
De data die in je licentie aanwezig is, kan op verschillende manieren worden overgedragen. Bijvoorbeeld ten behoeve van een aanvulling op een marketing intelligence database of database over jouw klanten.
Wanneer een contentgroep wordt aangemaakt, wordt steeds vastgelegd per pageview dat een pagina al dan niet tot één of meer contentgroepen behoort. Het is niet nodig om daarvoor een trigger te maken die een tag koppelt aan een bedrijf.
Webshops kunnen bijvoorbeeld meten en vastleggen of bezoekers aan een assortimentsgroep aandacht hebben geven. Zo is het mogelijk om bevragingen te doen zoals ‘klant leest meer dan 3 verschillende artikelen uit productgroep X’ (waaruit ze wellicht nog niet hebben besteld).
Op gebied van Business Intelligence kan er data worden geleverd ten behoeve van clusteranalyase. Lezen bezoekers van het type X eigenlijk wel content over dienst Y? Hoeveel content lezen ze? Een bezoeker die leest in groep X, leest die ook in groep Y?
360 graden klantbeeld. Is er een webshop of portal gekoppeld aan je website? Met de Account Mapping integratie is het mogelijk om je eigen account ID (of meerdere sleutelvelden en bedrijfskenmerken) te koppelen aan webgedrag.